пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  • інформація
  • Зворотній зв'язок
  • особистий кабінет
  • кошик
  • обране
RU

Дарина Зевіна: “Плавання один із найвидатніших видів спорту.”

Zevina 2.jpg


В ефірі Delta Sport Live поспілкувалися з українською плавчихою Дариною Зевіною. Дарина розповіла про свій шлях, чому плавання підходить усім та про свій режим тренувань.


- Як сталося так, що ти вибрала саме плавання?

- У мене вибір був невеликий, тому що у мене і мама і тато колишні плавці. Я в них теж питала чому плавання, а вони мені відповідали, що вони плавають і тому я теж плаватиму. Були б вони тенісистами, відвели на корт, напевно.


- З якого віку ти плаваєш?

- Я плаваю з шести років, а професійно займаюся з 13. З 6 до 13 років я мала просто тренування після школи, щоб не сидіти вдома цілими днями. У мене стало виходити непогано для мого віку і постало питання про те, щоб переходити вже на дворазові тренування, а це означало, що я не встигатиму на перші уроки в школі. Батьки сказали, що я можу перейти до спортивної школи. Я погодилася.

 


- Як виглядає графік професійного спортсмена?

- Особисто у мене день починається о 5:50 ранку, я їду на тренування з 6:45 до 8:15. Такий графік із понеділка по п'ятницю. 2-3 рази після ранкового тренування я йду до зали, потім відпочиваю. Їду на вечірнє тренування о 3 годині, розминаюсь на суші, потім плаваю. У суботу у мене одне тренування о 9:30 ранку. У неділю цілий день – вихідний. У такому графіку я вже протягом 13 років.


- Розкажи про користь плавання?

- Плавання один із найідеальніших видів спорту, там задіяні майже всі м'язи на твоєму тілі. І воно не настільки фізично важке, як піти до зали та тягати штангу. Я б усім рекомендувала. Це ще й для профілактики проблем із ногами, спиною. Якщо не набирати моторошного темпу, то таке всім сподобається.


- Скільки разів на тиждень треба тренуватися, щоб плавання приносило користь?

- На плавання можна приходити щодня. Як показує практика, можна і двічі на день.


- Плавання потрібно у будь-якому випадку починати з тренером? Чи можна без тренера нашкодити собі якимось чином?

- Я б порадила займатися одразу з тренером. Не знаючи всіх тонкощів, можна заробити собі травму. При різких рухах можна потягнути м'язи.


- Плавання вважається тим видом навантаження, що підходить всім. Це правда?

- Коли ведуть зовсім маленьких діток, то для них це більш рідне середовище після маминого живота. Це як зона комфорту для них. Ну і це не сильне фізичне навантаження, тож усім підходить. Плюс до всього, коли ти у воді, твоє тіло легше, всі рухи плавні. Воно, напевно, легше, ніж пройти з точки А до точки Б.


- Про перспективу. Багато спортсменів йдуть у тренерство. А що може бути?

- Ну, якщо ти спортсмен високого рівня, то ти можеш піти у федерацію спорту, наприклад. Але найчастіше йдуть у тренерство, бо ти вже все знаєш про свій вид спорту. Мені не дуже подобається тренерство, бо це досить складно. Мені хотілося б дітям, які починають займатися, створити щось таке, де можна було б тренувати дітей для професійного спорту.




Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/CNw6mDMH8QI/