пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  • інформація
  • Зворотній зв'язок
  • особистий кабінет
  • кошик
  • обране
RU

Порада для кожного бігуна

1.jpg



Додай трохи різноманітності, і твої пробіжки стануть приємнішими, ефективнішими та кориснішими для здоров'я.


Як швидко зненавидіти свою улюблену пісню? Слухати її знову і знову без перерви. Те саме стосується і бігу, вважає головний міжнародний тренер бігового клубу Nike Кріс Беннетт .

Що цікавого в тому, щоб кожен день пробігати стандартні 5 км? - Запитує він. - Єдине, що тут можна сказати: "Ну окей , ще одна пробіжка закінчилася". Різноманітність — ключ до довготривалої спортивної мотивації». За словами ліцензованого фізіотерапевта та члена ради Nike Performance Council Дерека Самуеля, різноманітність необхідна, якщо ти хочеш бігати краще.

"Якщо ти шукаєш нові стимули, спробуй робити більш маленькі кроки і подивися, як відреагує твій організм, - говорить Дерек. — Або намагайся менше підстрибувати під час бігу. Голова не повинна рухатися вгору та вниз більш ніж на 4-6 см". Це знизить навантаження на організм і дозволить тобі бігати далі чи частіше.

На думку доктора наук, фахівця з вивчення людських можливостей та співробітника лабораторії Nike Sport Research Lab Бретта Кербі, різноманітність корисна як для м'язів, так і для мозку. «Якби ми щодня їли тільки хот-доги, нашим тілам ні звідки було б отримувати корисні поживні речовини, — каже Бретт. — Щоб зробити біг кориснішим, необхідно забезпечити тіло різноманітністю стимулів».


Прості зміни


Спробуй щось нове під час наступної пробіжки.

Це нове може бути чим завгодно. «Йдеться не лише про швидкість та тривалість пробіжки, — каже Кріс. — Спробуй тікати у протилежному напрямку. Влаштуй забіг по пересіченій місцевості. Послухай нову музику».

За словами Кріса, навіть невеликі зміни допомагають глянути на біг по-новому. І це дасть тобі мотивацію знову та знову повертатися до тренувань.


image.jpg


Більше порад для руху вперед: 


1. Фіксуй зміни.

Вносити різноманітність потрібно до того, як ти втомишся від тренувань. Для цього Кріс пропонує щоразу, коли ти пробуєш щось нове — бігти швидше або довше, поміняти маршрут, — записувати дані про пробіжки та свої відчуття. Коли тренування знову почнуть здаватися легкими чи нудними, поміняй ще щось.


2. Міняй рельєф місцевості.

Влаштуй пробіжку по пересіченій місцевості, піску, траві або кам'янистій місцевості. «Різноманітність не просто робить тренування цікавішими, — каже Дерек. — Біг різним рельєфом також по-різному задіює м'язи, завдяки чому ти стаєш сильнішим».


3. Важлива не лише статистика.

Ми не закликаємо тебе бігати без годинника, але й дивитися на них занадто часто не потрібно. Якщо ти зазвичай бігаєш під музику, для різноманітності спробуй поставити відтворення у випадковому порядку, скласти новий плейлист, прослухати альбом від початку до кінця або не слухати музику взагалі. «Ці невеликі зміни значно змінюють враження від бігу, — каже Кріс, — і це допомагає не втомлюватися від тренувань.



внутренний-диалог-для-улучшения-твоих-отношений-с-едой (2).jpg



Досягни більшого

Щоб отримати більше рекомендацій експертів з відновлення, способу мислення, руху, харчуванню та сну, завантажуй безкоштовні застосунки Nike Run Club та Nike Training Club.



NRC_rounded.png     NTC_rounded.png




Джерело: nike.com