пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  • інформація
  • Зворотній зв'язок
  • особистий кабінет
  • кошик
  • обране
RU

Ольга Саладуха: “Медаль - це шлях, який ти пропрацював.”

Saladuha2.jpeg


На черговому ефірі Delta Sport Live поспілкувалися з Ольгою Саладухою. Ольга Саладуха майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка світу, чемпіонка Європи і багаторазова чемпіонка України, спеціалізується на стрибках в довжину і потрійному стрибку.


- Оля, розкажи як ти взагалі потрапила в легку атлетику?
- В 9 років на уроці фізкультури вчителька побачила в мені якісь задатки. Вона сказала, що я дуже легка і чи не хочу я спробувати себе в легкій атлетиці. І я подумала ну ладно. Я побачила ці манежі, червоні доріжки, вони мене одразу підкорили і я закохалася в цей вид спорту. Я дякую вчительці фізкультури за те, що вона так зробила. Ну і потім батьки віддали мене в легку атлетику.



- А розкажи для людей, які взагалі не в темі, що таке потрійний стрибок?
- Це розгін. Розганяєшся, потім у нас є поштовх, відштовхуючись однією ногою, на ту ж ногу тобі треба приземлитися, потім стрибаєш другий крок, третій крок вже приземлення. Міряється вся сума ось цієї довжини стрибка.


- Чи є у тебе якісь правила як утримувати себе в формі для того, щоб виступати? Наскільки я знаю, у тебе крім спорту є ще й політична кар'єра.
- Так. Зараз звичайно менше часу поїхати на збори, щоб приділити час підготовці до Олімпійських ігор, три тижні потренуватися. Тому що з режимом, який в Києві, це в 6 ранку підйом, засідання, або це ввечері тренування, або тренування рано вранці і вечірня робота. Я вже трошки звикла, але все одно для організму це стрес, ти не відновлюється. Скажу так, організм наш може все. Якщо ти хочеш щось, то ти бачиш мету і не бачиш перепон.


- А з приводу мотивації. Що мотивує тебе найбільше?
- Мені все говорять, що у мене вже чемпіонати світу, чемпіонати Європи, навіщо тобі ще. За фактом у мене немає одного самого заповітного - олімпійського золота. Напевно це мій мотиватор, це мене драйвує.


- Розкажи про свій режим тренувань?
- Це обов'язково два рази в день тренування. Тренуєшся з 12 до 13, обідаєш, відпочиваєш, можеш спати, можеш не спати, і друге тренування. Після другого тренування можна зробити лімфодренажні процедури, щоб на наступний день ти вже був реабілітований до ранкового тренування, або масаж. Ось так тренуєшся, в середу у нас зазвичай банний день і в неділю, м'язи потрібно відновлювати.


- Скільки часу ти спиш?
- Треба спати багато, для мене сон важливий. Зараз з графіком встати о шостій і лягти о першій я втомлююся до кінця тижня. Уві сні людина відновлюється.


- Розкажи про харчування. Як у тебе з цим?
- Тут по кожному треба судити індивідуально. Якщо це важкий атлет, то йому треба набирати масу і тримати її. У нас багато хто сидить на дієтах, тому що потрібна легкість, деякі набирають спеціально. Тобі потрібна потужність, м'язи. Якщо ти худий, то складно. Не можна зовсім не їсти, навантаження потрібно переварювати.


- Як ти думаєш в нашій країні легка атлетика популярний спорт?
- Я думаю так, тому що навіть Nike Run Club легка атлетика, це основа бігу. Зараз багато людей бігають і все розуміють, що бути здоровим модно.


- А що змінюється, коли у тебе з'являється медаль?
- Хочется більше. Я завжди була максималістом. Одна золота медаль, друга. Я завжди ставила собі планки, які мене мотивували і хотілося більшого. Я сьогодні пораділа медалі, одягла її, приїхала додому і знову починаю роботу. Медаль - це шлях, який ти пропрацював. І йдеш далі.


Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/CMo6nUkHoeD/