пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
0 800 210-161
безкоштовна доставка
  • інформація
  • Зворотній зв'язок
  • особистий кабінет
  • кошик
  • обране
RU

Дар'я Лопатецька: "У тенісі поєднано дуже багато якостей."

Лопатецкая_статья.jpg



У прямому ефірі Delta Sport Lives поговорили українською тенісисткою Дарією Лопатецькою. Дарина розповіла про те, як прийшла у спорт, чому вона обрала саме теніс та про свою мотивацію.

 

- Як ти потрапила до великого тенісу і як стала професійним спортсменом?

- Почалося все доволі несподівано. У мене були проблеми зі здоров'ям і я була дуже енергійною дитиною. Наш друг сім'ї порадив віддати мене до тенісу, ми вирішили спробувати. Мама не хотіла, щоб я ставала спортсменкою, бо це велика праця. Але я завжди була дуже азартною дитиною, мені подобалося змагатись. Ми мою енергію вклали у правильне русло. Мені було 4 роки.


- Ти спробувала та зрозуміла, що тобі подобається саме великий теніс чи пробувала ще щось?

- Я займалася балетом, але це зовсім інше. Це дуже важка праця, але в дитинстві для мене це було мистецтвом. У дитинстві я не вибирала. Це прийшло натурально, мені подобалося ходити на тренування з тенісу.


- Розкажи, що подобається найбільше у тенісі?

- Цей спорт унікальний. У тенісі поєднано дуже багато якостей, яких немає в інших видах спорту. Теніс є фізичним та психологічним видом спорту. Для того, щоб грати в теніс, тенісист поєднує дуже багато корисних навичок. Тому що це вид спорту, в якому ти маєш звертати увагу на глобальні речі, але також і на деталі. Це шалена праця, шалена кількість роботи, навантаження, але це не тільки спорт, це й мистецтво. Адже це гра.


- Теніс об'єднають у собі багато видів спорту. Чи потрібні певні умови для тренування?

- Щоб почати, потрібен корт, ракетка, м'ячі та тренер. Ну і головне – бажання. Якщо ти йдеш у професійний теніс, то ти маєш розуміти, на що ти йдеш. Твоє бажання – це завжди пріоритет. Також важливо мати розуміння, що це взагалі таке. Великий спорт – це означає травми, ніхто від них не застрахований.


- Як часто травмуєтеся?

- На жаль, часто. У мене була сильна травма, через яку я мала операцію на коліні, я дуже довго відновлювалася. Відновлення, коли я почала грати повністю без болю, зайняло багато часу.


- Чи є якась статистика травм у тенісі?

- Якщо взяти мене, то це коліно. Якщо беремо Олександра Довгополова, то це рука. Якщо ми беремо ще когось, то це гомілковостоп. У нас чимало поширених травм. В основному коліна, лікті, кисті, гомілкостопи, спина.


- Як тенісисти налаштовуються перед виходом на корт?

- В принципі, у мене якихось явних секретів немає, але це у всіх індивідуально. Хтось працює із психологами, хтось слухає музику, хтось робить дихальні вправи. Для мене безперечно важлива рутина, яку я вибудовую. Коли розклад під час турніру такий самий, як поза турніром. Для мене важливо, щоб у мене була 11 шафка, допустимо. Такі дрібниці я називаю рутиною, вони допомагають мені зосереджуватися.


- Розкажи про дружбу на корті?

- Я можу сказати, що всі добрі люди. Ми всі конкуренти, ми звикли до цього, є певна атмосфера, в якій ми існуємо. Вона не дружня, але без агресії чи агресії. Ми всі спілкуємося, ми не можемо проводити багато часу зі своїми друзями поза спортом. Але конкуренція є.



Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/COU8m7xHD93/